Päätöksiä ja päällystystä

23.2, 28.2, 2.3, 11.3 ja 16.3

Päätös moottorista

Selvitimme juurta jaksaen M332 A moottorin mahdollisuuksia ja tultiin siihen tulokseen, että sen kanssa tulee operointi vaan olemaan liian hankalaa. LOM Praha, joka on se instanssi, joka hallinnoi varaosia ja huoltoja on liian kankea toimija. Vastaukset kestävät viikkoja ja kun ne vihdoin tulevat niin sisältävät yleensä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Lisäksi ko. firma on valtiollinen ja kaikki keskustelu toimii lomakkeiden kautta. Luvatut aikataulut yleensä eivät pidä jne.

Päätettiin turvautua tuttuun ja turvalliseen Lycoming 0–320 tai O-360 moottoriin, siihen Hinu alkuperin on suunniteltukin. Sopivan semmoisen teholähteen etsintä onkin nyt kuumeisesti käynnissä.

Olemme muutenkin tekemässä OH-YHB Hinuun uudet nokkapellit, joten siltäkin osin osui hyvään saumaan, niitä voidaan nyt samalla kertaa tehdä toinen satsi, jolloin tämä aika työläs puoli on hoidossa.

Muutama moottori on jo kiikarissa, katsotaan joko joku niistä tärppäisi.

Siiven alapinnan päällystys 28.02.2021

Päällystyskurssin aika päällystettiin siiven yläpinta. Seuravaksi oli vuorossa siiven alapinnan päällystys kankaalla. 

Työ alkoi sujua, kurssilla saadun itseluottamuksen turvin jo aika sujuvasti. 

Noin kuudesa tunnissa oli alapinta päällystetty ja lakattu kertaalleen

Loistavana, halpana ja hengittävänä pölysuojana toimii kateharso joka yleensä nähdään mansikkaistutusten päällä.

Lisää lakkaa, tarkistusluukkuja ja viimeistelyä 11.03.2021

Tänä maaliskuisena torstaina saimme apuja purjekonehuoltajista, kun halusivat siipemme pois tulevien huoltotoimenpiteiden tieltä.

Saimme paljon aikaiseksi tällä kertaa. Siipi saatiin lakattua valmiiksi ja viimeisteltyä, tarkastusluukkuja asennettua. Saatiin myös kuvattua ja tarkistettua siipien sisäpuolista rakennetta.


Hyvää työtä Herra Käi on tehnyt.