Moottorin irroitus ja rungon siirto huoltotilaan 05.11.2020

Rungon tarkastuksien ja maalauksen helpottamiseksi päätettiin irroittaa moottori.

Moottorin irroitus

Vaikka moottori onkin aika kevyt, niin päätettiin nyt kuitenkin irrottaa se, että rungon kääntely tarkistus ja maalausvaiheessa olisi hieman helpompaa, Keveneehän se kuitenkin toista sataa kiloa ja päätin ottaa moottoriin kotiin omaan autotalliin “käsittelyyn”. Siihen löytyvät hyvät manuaalit ja tehdään siihen nyt täydellinen tarkastus. Varaosia ja huoltopaketteja saa LOM:lta. 

Rungon kuljetus "kanttiiniin"

Tässä kuva kanttiinista vuodelta 1941.
Kuva lainattu Kauko Peltosen ja Kai Halosen kirjasta:
"Nummelan lentokentällä. Tapahtumia ja tarinoita jatkosodan ajalta ja vähän sen jälkeen"

Saatiin vuokrattua hyvä kunnostustila Lauttasaaren ilmailukerholta. Rakennus on ollut Nummelassa sodanaikainen kanttiini. Hieman korkeampi olisi ovi saanut olla mutta kyllä se Hinu sinne juuri ja juuri sujahti, kun puristettiin kannusjousta lyttyyn.

Tila on siinä mielessä myös hyvä, että on 3x35A sähköliittymä ja suhteellisen hyvin eristetty.

Seuraavaksi on sitten luvassa tarkastuksia, hiontaurakkaa ja kankaalla päällystämistä sekä maalausta. Ei tarvitse istua tietsikan edessä popsimassa herkkuja. Nyt kesäksi kuntoon sekä pilotit että kone.

Siinä se m322 nyt odottelee kotitallissa huolto ja tarkistustoimenpiteitä.

Tilasin tämmöisen moottoritelineen IKH:lta että saa sen hieman kätevämmin käännettyä siihen asentoon, kun haluaa. Pitää vain hankkia sen lisäksi parin sentin paksuinen vanerilevy, johonka tuon moottoripukin saa ruuvattua kiinni ja vanerilevy ruuvataan sitten vastaavasti kiinni telineeseen.